Во Мексико откриен нов вид диносаурус

Според веста на „Mexico News Daily“ во областа Окампо во мексиканската сојузна држава Коауила е пронајден фосил на нов вид диносаурус стар 85 милиони години

Во Мексико откриен нов вид диносаурус

Во Мексико е откриен нов вид диносаурус.

Според веста на „Mexico News Daily“ во областа Окампо во сојузната држава Коауила е откриен фосил на нов вид диносаурус стар 85 милиони години.

Истражувачите, палеонтолози, соопштија дека пронајдениот фосил му припаѓа на најстариот вид на диносаурус во областа. 

Од друга страна, по реализираните истражувања беше соопштено дека пронајдениот фосил му припаѓа на еден нов вид диносаурус долг 3,5 метри и со тежина од над половина тон.

Се претпоставува дека во мексиканската сојузна држава Коауила има уште голем број фосили на диносауруси кои што чекаат да бидат откриени.Слични вести