Кина го промовира првиот водител со вештачка интелигенција

Водителот со вештачка интелигенција на информативната програма го покажа последниот пример на нивото што го достигна технологијата

Кина го промовира првиот водител со вештачка интелигенција

Кина го промовира првиот водител со вештачка интелигенција кој зборува на англиски јазик.

Гледачите не можеа да го скријат возбудувањето од зборувањето на водителот со вештачка интелигенција.

Водителот со вештачка интелигенција на информативната програма кој беше промовиран на една конференција во кинеската покраина Жеџијанг го покажа последниот пример на нивото што го достигна технологијата.

Водителот со вештачка интелигенција кој беше подготвен врз основа на водителот Жанг Жао на Кинеската новинска агенција Синхуа.Слични вести