Три астероиди за викенд ќе поминат покрај Земјата

Најголемиот метеор чија големина изнесува околу 30 метри ќе се доближи на оддалеченост од 5 милиони км до планетава и ќе продолжат по патот во вселената

Три астероиди за викенд ќе поминат покрај Земјата

Американската агенција за вселенски истражувања НАСА соопшти дека 3 метеори ќе поминат блиску покрај Земјата.

Во соопштението кое беше објавено од страна на НАСА во врска со прашањето беше истакнато дека најголемиот метеор чија големина изнесува околу 30 метри ќе се доближи на оддалеченост од 5 милиони км до планетава и ќе продолжат по патот во вселената.

Ако се земе во предвид големината на вселената, експертите истакнуваат дека ова растојание се смета за прилично блиску поради што на метеорите сметаат како на „потенцијална опасност“.Слични вести