Radio TRT

Nah, kita selalu mengeluh tentang perkembangan sains dan teknologi yang diperkenalkan lambat untuk negara kita .. Walau bagaimanapun, ini bertentangan dari sudut pandangan radio. Pengembaraan radio masyarakat Turki bermula pada masa yang hampir sama seperti dunia pada 6 Mei 1927. Satu momentum baru telah diperolehi selepas penubuhan Perbadanan Radio dan Televisi Turki (TRT), pada 1 Mei 1964.
Hari ini, stesen radio TRT merayu kepada seluruh pelosok negara dan setiap segmen masyarakat dengan penyiaran awam yang bertanggungjawab, memahami objektif dan berprinsip penyiaran, berita tepat dan bahasa Turki yang baik, yang meliputi, pendidikan maklumat, budaya, muzik dan hiburan.
Dunia dengan TRT stesen radio Turki; Radio-1, Radio-2 (TRT FM), Radio-3, Radio-4, Radio penyiaran adalah kuasa yang berkesan di negara kita dan 5 stesen radio Wilayah (Antalya, Çukurova, GAP-Diyarbakir, Erzurum, Trabzon), TRT melodi bagi mereka yang suka Musik Turki klasik, TRT Lagu Rakyat untuk lagu Rakyat pencinta, TRT Radio Saluran Berita dan stesen radio antarabangsa suara Turki Radio (Penyiaran dalam 32 bahasa) dan Eropah FM.
Radio 1, adalah satu kaedah pendidikan, budaya dan saluran berita ... Ia adalah untuk mereka yang memerlukan maklumat dan pengetahuan. Ia menyiarkan sepanjang masa ... Ia menyiarkan ke seluruh bahagian Turki oleh beratus-ratus pemancar stereo dan kepada seluruh dunia melalui satelit dan internet. Sains, Seni, Sastera, Teater, Sukan, Alam Sekitar, Ekonomi dan berita Tabloid .. Semua yang berkaitan dengan kehidupan .. Tepat, Objektif dan Cepat laporan.

TRT Radio1
Dari 1927 hingga ke hari ini .. Di mana-mana di mana terdapat sebuah radio.
Radio-2 (TRT FM), Ia menyiarkan sepanjang masa setiap hari dengan gaya TRT dan kualiti TRT. Hidup dan ceria ..
Lagu-lagu dalam grafik dan lagu-lagu top. Ia mencapai semua bahagian Turki dan seluruh dunia melalui satelit dan internet oleh beratus-ratus pemancar stereo dan 99.9% kawasan liputan. Ia adalah kepercayaan anda, rakan dan kawan seperjalanan.

TRT FM
Saluran radio yang menghapuskan jarak.

Radio-3, menawarkan contoh yang dipilih muzik dengan pelbagai luas terbentang dari Elvis Presley untuk Joan Baez, Frank Sinatra untuk Thaikowsky dan Mozart kepada Sara Vaughan, menggabungkan muzik klasik dan moden. Siaran stereo sepanjang masa dengan kualiti TRT .. Ia sampai semua bahagian Turki dan seluruh dunia melalui satelit dan internet.

TRT Radio 3
Kualiti dalam müzik

Radio – 4 Bunga-bunga muzik tradisional klasik dan kaum adalah di taman ini ... memainkan muzik klasik Turki saz semai- dimainkan di Turki saz instrumen bertali, Longa, satu genre muzik di Turki, preludes, lagu-lagu cinta, lagu-lagu rakyat yang dicuri, Horlat, pelbagai lagu rakyat romantis dan lagu-lagu rakyat Anatolian .. Penyanyi dan saz tuan dari masa lalu untuk hadir ... Mereka semua di stesen ini. Ia menyiarkan sepanjang masa setiap hari dengan kualiti TRT. Ia mencapai semua bahagian Turki dan seluruh dunia melalui satelit dan internet.

TRT Radio 4
Titik di mana rindu berakhir

TRT Lagu Rakyat yang memulakan penyiaran pada 1 Juli, 2009, adalah sebuah stesen yang rayuan kepada kaum pencinta lagu melalui pemancar FM, internet dan satelit. TRT Lagu Rakyat yang dinyatakan untuk meningkatkan minat pendengar dalam Rakyat Turki Muzik, siaran contoh lagu Rakyat sepanjang masa yang dipilih. Ia termasuk warisan melodi yang biasa ada bersama kita dan juga menyumbang untuk mengekalkan juga membudayakannya dan mempopularkannya.
TRT Nağme, Melangkah ke udara pada 6 Mei 2009, TRT Nağme memenuhi pencinta Turki Muzik klasik melalui pemancar FM dan satelit, dan di internet. TRT Nağme mempunyai 24 jam Turki Muzik klasik. Kepingan yang dipilih dari Arkib TRT dan rakaman baru boleh mendengar di TRT Nağme.
TRT Radio Berita, Radio Wilayah Antalya, Çukurova, GAP-Diyarbakir, Erzurum dan Trabzon siaran Wilayah, disiarkan antara 10,00-13,00 setiap hari, ciri berita serta pelbagai perkembangan dan isu-isu berkaitan rantau ini. Dalam "Anadolu Kuşağı" disiarkan selepas 13.00 di TRT Turku, setiap radio serantau menghantar cerita rakyat tempatan dan muzik ke seluruh pelosok negara.

Suara Turki, Ankara Dari Radio pada gelombang pendek kepada Suara Radio Turki... Suara Turki telah didengar di seluruh dunia selama lebih daripada 70 tahun. Berita, sukan, kebudayaan dan kesenian, muzik dan hiburan ... Suara Turki adalah hubungan antara warga Turki tinggal di luar negara dan juga orang-orang Turki, dan Turki dan budaya Turki; menyokong mereka pada waktu menyusahkan dan berkongsi kegembiraan mereka. Ia disiarkan 24 jam sehari melalui gelombang pendek dan satelit dan di internet.Dengarlah suara Turki mana sahaja anda berada ...
Saluran radio Kurdish TRT itu, merayu kepada rakyat semua peringkat umur dengan kandungan kontemporari, bertujuan untuk menyumbang kepada keutuhan dan perpaduan negara kita. Melangkah ke udara pada 1 Mei 2009, Radio 6 sampai selatan timur wilayah Anatolia. Ia menguatkan hubungan antara manusia di rantau ini dan kerajaan, dan ia juga membuat pengaruh yang positif ke atas hubungan antarabangsa Turki.
TRT Avrupa FM, Satu lagi bunyi dari Anatolia; TRT Avrupa FM ... Ia mempunyai detik-detik hidup kegembiraan, pengembaraan penghijrahan, nilai budaya Turki, idiosinkrasi dan banyak muzik ... muzik dan perbualan kami di TRT Avrupa FM untuk mereka yang muda dan kekal muda. TRT Avrupa FM adalah pada udara setiap hari antara 09.00-18.00 Turki Masa, di internet, melalui satelit dan kabel. Jika anda ingin mendengar lagu kegemaran kamu, meminta lagu untuk orang yang dikasihi atau berkongsi pandangan, TRT Avrupa FM adalah hanya satu klik sahaja, di www.trt.net.tr/english/trtplayer-live-broadcast.