Arus Pengunjung ke Erciyes

Pusat pelancongan musim sejuk terpenting di Turki, Erciyes, telah menjadi tuan rumah untuk lebih daripada 52 ribu tetamu pada hujung mingg.

Arus Pengunjung ke Erciyes

Menurut kenyataan bertulis daripada Kayseri Perbandaran Metropolitan, Pusat Ski Erciyes pada hari Sabtu dan Ahad, telah melayani beribu-ribu orang dari dalam dan di luar bandar.

Walikota Kayseri Metropolitan Mustafa Çelik mengatakan bahawa mereka gembira dapat melihat hasil positif pelaburan yang dibuat, mereka mula mendapat hasil pengiklanan dan promosi yang mereka lakukan. 

Çelik yang menegaskan bahawa dengan promosi, Erciyes telah menjadi pusat yang menambah nilai ekonomi ke bandar, ia berkata, "Kami juga membuat pengiklanan di Moscow dan Ukraine. Pemain ski dari 2 pesawat yang datang dari Rusia, makan di tempat yang berbeza di bandar, dan tinggal di sana. Saya berharap untuk terus meningkatkan bilangan pelancong pada hari-hari akan datang." .

Pengerusi Syarikat Erciyes Anonim Murat Cahit Cıngı yang juga menyatakan bahawa semua landasan dibuka, ia berkata, ''Semua jalur penghubung kami dibuka. Kami juga melibatkan landasan baru yang dibina selepas salji minggu lepas. Pada masa ini, masyarakat kami boleh bermain ski di 3 ribu 100 meter. Terdapat banyak aktiviti di semua jalur kami, bermula dari pintu Develi hingga ke pintu Hacılar. Kami mempunyai hujung minggu yang paling sibuk tahun ini. " Berita Terkait