Presiden Rusia, Vladimir Putin Mengucapkan Tahniah kepada Khabib Nurmagomedov

Pertemuan yang berlangsung di Ulyanovsk tersebut, Putin mengucapkan tahniah kepada Nurmagomedov atas kemenangannya.

Presiden Rusia, Vladimir Putin Mengucapkan Tahniah kepada Khabib Nurmagomedov

Gema kemenangan petinju Muslim Khabib Nurmagomedov asal Dagestan masih berterusan.

Nurmagomedov dalam pertarungan sangkar di Las Vegas, yang mengalahkan lawannya petinju dari Ireland McGregor yang sebelumnya telah menghina Islam, negara dan keluarganya, kemudian menyerang pasukannya, telah maşuk kedalam agenda dunia.

Atlet yang berhasil mempertahankan ikat pinggangnya Dalam pertandingan gelaran ringan seni mempertahankan diri campuran itu, kemudian bertemu dengan Presiden Rusia Vladimir Putin.

Dalam pertemuan yang berlangsung di Ulyanovsk tersebut, Putin mengucapkan tahniah kepada Nurmagomedov atas kemenangannya.

Putin yang mengingatkan bahawa meskipun Khabib mengikuti atas nama organisasi tetapi ia adalah warganegara Rusia, menggatakan bahawa beliau mengikuti petinju itu dari dekat.

Putin menyatakan bahawa meskipun segala-galanya, Nurmagomedov memenangi pertandingan itu dengan terhormat.

Presiden Rusia yang menyatakan bahawa sukan adalah tindakan khusus untuk persahabatan, dia mahukan atletnya untuk membina hubungan baik, berdaya saing dan baik dengan pesaingnya.

Putin, ‘’tetapi jika datang campur tangan dari luar, bukan hanya anda, kami juga pasti menentangnya. Tetapi yang paling terbaik adalah untuk tidak datang ke tahap ini.’’ungkapan yang digunakan.

Khabib Nurmagomedov meminta beliau untuk dinilai tidak hanya dengan peristiwa di luar ring tetapi juga dengan perjuangannya.

Atlet yang menarik perhatian kepada provokasi yang berlaku sebelum pertandingan, berkata, ‘Tidak seperti McGregor, yang tidak menghormati negara saya, keluarga saya, walaupun saya berkelakuan baik, pada masa ini mereka hanya bercakap tentang saya melompat keluar dari ring, tetapi saya telah berkelakuan bermaruah. "ungkapan yang digunakan.Berita Terkait