Ringkasan Akhbar Turki

Ringkasan Akhbar Turki 20 Julai 2018

Ringkasan Akhbar Turki

Akhbar Star: "Erdogan adalah tamu khas dari BRICS

Presiden Recep Tayyip Erdoğan, yang memegang gelaran pemimpin yang melawat Afrika yang paling banyak di Benua Hitam, kali ini beliau akan pergi ke Afrika untuk menyertai Sidang Kemuncak Komuniti Ekonomi BRICS, yang terdiri dari Brazil-Rusia-India-China-Afrika Selatan dan namanya berasal dari inisial negara-negara ini. Erdoğan yang dijemput sebagai tamu khas di KTT ini, akan membahas hubungan antara Turki dengan negara-negara anggotanya. KTT tersebut akan diselenggarakan dari 25-27 Julai di ibunegara Afrika Selatan, Johannesburg.

Akhbar Vatan: "Reaksi dari Turki ke Israel

Turki, berkenaan undang-undang yang telah di luluskan oleh Parlimen Israel''Negara Bangsa Yahudi'' membuat kenyatakan bahawa "Undang-undang Kebangsaan Yahudi mengambil prinsip universal undang-undang, mengabaikan hak-hak Palestin."

Akhbar Sabah: ‘Venezuel telah mengirimkan emas ke Turki’

Menteri Perlombongan Venezuela Victor Cano, berkata syarikat perlombongan awam dengan sebuah syarikat perlombongan emas kecil, pemprosesan emas kepentingan mereka di Venezuela dan menghantar emas ke Turki untuk dijadikan wang. "

Akhbar Haber Turk: "$ 4,6 juta ekspor senjata ke Filipina

Senjata khas buatan Turki ini dieksport ke Filipina setelah dipilih sebagai senjata tahun di Amerika Syarikat (AS). 10 ribu keping pesanan dihantar kepada pihak berkuasa.Berita Terkait