Convorbirea telefonică Putin-Erdogan

Convorbirea telefonică Putin-Erdogan

Convorbirea telefonică Putin-Erdogan

Președintele Recep Tayyip Erdogan i-a cerut omologului rus, Vladimir Putin, să oprească atacurile asupra regiunilor Idlib și Guta din Siria.

Cei doi lideri au avut o întrevedere telefonică ieri seara.

În cadrul convorbirii telefonice au fost abordate relațiile bilaterale inclusiv  cooperarea în domeniul nuclear precum și problema siriană.  

Președintele Erdogan a accentuat importanța opririi imediate a atacurilor asupra civililor la Idlib și Guta de Est efectuate de către regimul de la Damasc în vederea realizării cu succes a procesului de la Astana și Congresului de la Soci.

Liderii, referindu-se la proiectele centralei nucleare Akkuyu, gazoductului Turkish Stream și la alte proiecte din domeniul energetic, au confirmat de asemenea angajamentul lor de a dezvolta relațiile bilaterale în diferite domenii.

Președinții au avut un schimb de opinii cu privire la Consiliul de cooperare la nivel înalt între Turcia și Rusia și Congresul de la Soci.

Președintele rus Vladimir Putin, în declarația sa privind întrevederea în cauză, reamintind de atacurile recente asupra bazelor militare ruse din Siria, a notat:

"Nici guvernul turc nici soldații turci nu au legătură cu aceasta. Știm cine stă în spatele acestor atacuri."

Subliniind că atacurile cu drone au fost planificate cu meticulozitate, Putin a declarat că scopul adevărat a fost de a dăuna relațiilor Rusiei cu partenerii săi inclusiv Turcia.Ştiri din aceeaşi categorie