Burse pentru cercetători de 1 milion de lire turcești

Ministrul Industriei și Tehnologiei, Mustafa Varank, a prezentat detaliile programului.

Burse pentru cercetători  de 1 milion de lire turcești

În cadrul programului de accelerare a scurgerii reverse a creierelor Turcia va plăti cercetătorilor veniți în țară o suma inițială de 1 milion de lire turcești și o bursa lunară de 24 000 de lire turcești.

Programul de burse de cercetare pentru cercetătorii reveniți în țară al Consiliului pentru Cercetare Științifică și Tehnică din Turcia (TUBITAK) s-a transformat în ”Programul Internațional pentru Cercetători Lideri” .

Ministrul Industriei și Tehnologiei, Mustafa Varank, a prezentat detaliile programului.

Potrivit informațiilor prezentate; programul este destinat cetățenilor turci de peste hotare și cercetătorilor străini  și oferă stimulente în 8 domenii diferite.

Pachetul inițial de 500 000 de lire și o bursa lunară de 20 000 de lire vor fi acordate tinerilor cercetători și pachetul inițial de 1 milion de lire  și o bursa de 24 000 de lire vor fi acordate cercetătorilor  cu experiență.

Pe lângă asta va fi oferită o bursa lunară de 2 250 de lire, asigurare ș.a. familiilor cercetătorilor.  

Cercetătorilor veniți în Turcia vor fi furnizate toate facilitățile pentru a putea crea echipe de cercetare, și studenții doctoranzi care vor intra în aceste vor primi lunar burse de 4 500 TL.Ştiri din aceeaşi categorie