Pregatirile UNESCO ın Gaziantep

Pregatirile UNESCO ın Gaziantep

Pregatirile UNESCO ın Gaziantep

Lucrarile de a lua pe lista permanenta a “Carierei de piatra Yesemek” şi a “Atelierului de Sculptura” din Gaziantep, care se afla pe lista temporara a patrimoniului mondial al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Știinta și Cultura (UNESCO), sunt ın curs de desfașurare.
Atelierul de sculptura şi Cariera de piatra Yesemek, care sunt considerate de catre arheologi ca apartinand perioadei tarilor tarzii hititi și sunt descrise ca fiind "fara pereche ın lumea antica", tin o lumina asupra epocii respective.
Primarul municipalitatii Gaziantep, Fatma Şahin, a subliniat ca oraşul Gaziantep are o istorie extraordinara ıncepand din perioada Hittita timpurie pana ın perioada Romana, de la Seljuk la Imperiul Otoman.
Șahin a reamintit ca Yesemek a intrat ın lista patrimoniului cultural mondial UNESCO ın 2012 și a subliniat ca doresc sa duca valorile ın continuare cu un pas mai departe.
In acest context, Sahin a atras atentia la echipele care fac  eforturi importante ın acest sens,
“Yesemek este o regiune foarte importanta pentru noi, așa ca vrem sa luam Yesemek pe lista permanenta a valorilor. Am adus aceasta situatie la cunoştinta ministrului de externe Mevlüt Çavuşoğlu care a facut o vizita ın oraş”. El a spus “Vom promova aceste valoari pe scara internationala și ministerul pregateşte infrastructura necesara “.

 Ştiri din aceeaşi categorie