Pieţele Europene în urma discursului susţinut de Trump

Pieţele Europene în urma discursului susţinut de Trump

Pieţele Europene în urma discursului susţinut de Trump

În urma declaraţiei de ieri seară, făcută de Donald Trump, noul preşedinte ales al Statelor Unite ale Americii (SUA) care va prelua mandatul în data de 20 ianuarie,pe piețele globale a urmat o tendință pozitivă.

Donald Trump, a răspuns la întrebările jurnaliștilor de la prima conferință de presă, ieri la New York.

Trump a declarat că,nu are legături sau acorduri cu Rusia, nu știe dacă se va înţelege bine sau nu de-a lungul noului său mandat, însă doreşte să stabilească relații bune. Trump a menţionat că, organizaţia teroristă Daesh  este creată de guvernul actual al Statelor Unite dar lupta Rusiei împotriva Daesh va ajuta Statele Unite .

Pentru ca SUA să poată semna acorduri comerciale cu alte țări, Trump a declarat că,  preferă să lucreze în noul guvern cu persoane cu fundal de afaceri și experiență de viață puternice.

După conferinţa de persă, indexul dolarului a scăzut de la nivelul de 102,95 puncte  până la nivelul de 101.5  puncte, iar preturile actiunilor listate au scăzut de la 2.40 %  până la  2,33 %.

La Bursa din Europa, Indexul DAX din Germania a urcat cu 0, 54%, Indexul FTSE din Anglia a urcat cu 0,21% şi Indexul CAC din Franţa a urcat cu 0,01 %. 

După discursul lui Trump, paritatea euro / dolar a sărit peste 1,06.

Pe piețele din Asia, prețul barilului de petrol Brent s-a stabilit azi, la 55 de dolari.

Tot astăzi, yenul japonez a câştigat un impact negativ, aproape de închidere; Indicele Nikkei 225 din Japonia s-a depreciat cu 1,08 %;în China, Indicele Shanghai a scăzut cu 0,1%.
 Ştiri din aceeaşi categorie