Coreea de Nord ameninta SUA

Coreea de Nord ameninta SUA

Coreea de Nord ameninta SUA

Reprezentantul permanent al Coreei de Nord la ONU, Ja Song Nam, a avertizat ca exercitiile comune ale Statelor Unite ale Americii (SUA) cu Coreea de Sud au sporit amenintarea cu razboiul nuclear.
Intr-o scrisoare adresata secretarului general al ONU, Antonio Guterres, Ja a mentionat ca exercitiile comune la care Statele Unite au participat recent cu trei transportatori de aeronave au sporit tensiunile pe peninsula coreeana, cauzand situatia din insula ca fiind "cea mai rea dintotdeauna".
Declarand ca Statele Unite au reactivat bombardierele aeronave strategice B-52  din perioada razboiului rece, Ja a avertizat ca exercitiile comune cu Coreea de Sud au crescut amenintarea cu razboiul nuclear.
Ja a remarcat ca exercitiile și șantajurile de razboi nucleare pe care SUA le-au desfașurat fara ıntrerupere ın cursul anului, arata ca calea aleasa de catre Coreea de Nord este corecta și va continua pe aceasta cale pana la sfarșit.
Exercitiile militare facute cu Nava americana USS Nimitz, USS Theodore Roosevelt, USS Ronald Reagan și șapte transportatori de aeronave, care au ınceput ın jurul Peninsulei Coreene, vor continua pana pe 14 noiembrie.

 


Etichete: militare , exercitii , nam , song , ja , usa , sud , nord , coreea

Ştiri din aceeaşi categorie