Fostul Premier al Thailandei se afla ın Marea Britanie

Fostul Premier al Thailandei se afla ın Marea Britanie

Fostul Premier al Thailandei se afla ın Marea Britanie

S-a anuntat ca fostul prim-ministru Yingluck Shinawatra, care recent a fost condamnata la cinci ani de ınchisoare pentru ca nu a ımpiedicat coruptia thailandeza, a parasit recent tara şi ca acum se afla ın Marea Britanie.
Guvernul militar din Thailand a anuntat marti ca s-a confirmat ca Yingluck Shinawatra a fugit ın Marea Britanie.
Potrivit declaratiei, unii oficiali guvernamentali aveau cunoştinta ca fostul prim-ministru Yingluck Shinawatra se afla ın Marea Britanie din septembrie,  lucru care a fost confirmat şi de catre Ministerul britanic al afacerilor externe. 
In luna august, a fost emis un mandat international de arestare al prim-ministrului ın varsta de 50 de ani al Thailandei.
Curtea Suprema de Justitie a Thailandei a condamnat-o ın lipsa pe Yingluck Shinawatra, fost premier thailandez, la cinci ani de ınchisoare pentru neglijenta ın serviciu.
Cum Yingluck Shinawatra a parasit tara fara un pașaport valabil, este ınca neclar.
Se presupune ca fostul prim-ministru, al carei paşapoarte au fost invalidate, a folosit un pașaport de tara diferita.
Yingluck Shinawatra, prima femeie prim-ministru din Taylan ın 2011, este acuzata ca nu a luat masurile necesare ımpotriva coruptiei legate de subventia de orez care a adus pagube de miliarde de dolari ın tara.
Indepartata de la conducere prin lovitura de stat din 2014, Yingluck Shinawatra, al carei process de judecata a ınceput, acuza junta militara de acuzatii neıntemeiate.

 Ştiri din aceeaşi categorie