Ambasadorii au fost chemati la Ministerul Afacerilor Externe

Ambasadorii au fost chemati la Ministerul Afacerilor Externe

Ambasadorii au fost chemati la Ministerul Afacerilor Externe

Ambasadorii ruși și iranieni la Ankara au fost chemati la Ministerul Afacerilor Externe din cauza inconvenientei atacurilor regimului Assad ın Idlib.
Ambasadorul rus la Ankara, Aleksey Yerhov, și ambasadorul iranian la Ankara Muhammad Ibrahim Taherian Fard au fost chemati la Ministerul Afacerilor Externe din cauza atacului asupra regiunilor de reducere a tensiunilor din Idlib, a regimului din Siria.
Conform informatiilor primite de la surse diplomatice, Turcia, şi-a exprimat  prin canale diplomatice şi militare nemultumirea fata de abuzurile regimului din Siria ın regiunile de reducere a tensiunilor, oficialilor ruşi şi iranieni care şi-au asumat garant al regimului la Astana. 
In urma ıncalcarilor care continua, Yerhov, ambasadorul Rusiei la Ankara, a fost chemat ieri la Minister unde s-a exprimat ın termini duri, disconfortul Turciei la aceasta problema .
Totodata, a fost cerut ca mesajele necesare sa fie transmise regimului pentru a elimina rapid ıncalcarile ın procesul care duce la "Congresul National al Dialogului Sirian" care va avea loc la Sochi, ıntre 29-30 ianuarie.
In acelaşi cadru, ambasadorul Fard al Iranului, un alt garant al regimului , a fost chemat la Ministerul Afacerilor Externe din Ankara.
Incalcarea a fost adusa ın discutie, de asemenea, la receptia subsecretarului de la Ministerul Afacerilor de Externe, ambasadorul Ümit Yalçın, ieri, cu Preşedintele Coalitiei Nationale Siriene, Riad Seif, ın prezenta reprezentantilor opozitiei.
Se pare ca ın ultimele zile, trupele regimului au preluat controlul asupra unora dintre așezarile ramase ın zona, ın contextul operatiunilor funciare efectuate ın zona de sud-est de reducere a tensiunilor din Idlib.
Turcia considera ca progresul trupelor regimului nu este o ıncalcare simpla a ıncetarii  focului ci o ıncalcare a frontierelor regiunii de reducere a tensiunilor din Idlib, ıntemeiate ın conformitate cu acordul ıncheiat de trei garanti la Astana.

 


Etichete: iran , rusia , externe , afaceri , minister , siria , idlib

Ştiri din aceeaşi categorie