Reacția Turciei la adresa SUA

Reacția Turciei la adresa SUA pentru sprijinul acordat organizației PYD

Reacția Turciei la adresa SUA

Faptul că SUA continuă să ofere pregătirea militară extensiei siriene PYD a organizației teroriste separatiste PKK a provocat reacția Turciei.
Ministerul de Externe și-a exprimat însărcinatului cu afaceri al Ambasadei SUA la Ankara,  Philip Kosnett, disconfortul în legătura cu sprijinul militar oferit de către  administrația de la Washington organizației teroriste  „Armata de Nord“.
Este raportat că 70% din această presupusă putere instruită de către Forțele Speciale ale SUA va fi alcătuită din teroriști membri ai PYD / PKK.
În ciuda faptului că o mare parte a organizației teroriste Daesh a fost învinsă în cadrul operațiunilor la  Raqqa și Deir ez-Zor din nordul Siriei, administrația de la Washington a declarat că va continua să sprijine organizația teroristă separatistă PYD / PKK.
Generalul Joseph Votel, șeful Comandamentului Central al Armatei SUA a anunțat, la 22 decembrie 2017, că va desfășura trupe de grăniceri în Siria pentru a preveni renașterea organizației  Daesh.
Departamentul Apărării al SUA, Agenția Centrală de Informații, CIA, și organizația teroristă separatistă PYD / PKK au finalizat instruirea a 400 de teroriști.


Etichete: sprijinul SUA , PKK , YPG , PYD

Ştiri din aceeaşi categorie