Ediția Archeo dedicată Turciei

Ediția dedicată Turciei va rămâne pe rafturi timp de două luni.

Ediția Archeo dedicată Turciei

Prezentarea ediției speciale a revistei arheologice italiene Archeon dedicate Turciei  a avut loc în Muzeul Capitolini din capitala Roma.

La evenimentul în cauză au participat ambasadorul Turciei la Roma, Murat Salim Esenli, Consilierul pentru Cultură și promovare, Serra Aytun, directorul revistei Archeo, Andreas M. Steiner, și membrul Consiliului științific al revistei, prof. Massimo Vidale.

În cadrul evenimentului au fost proiectate filme scurte despre situri arheologice și construcții istorice din Turcia.

Numărul special al revistei dedicat Turciei, ce conține 132 de pagini, a fost elaborat la inițiativa Consilierului pentru Cultură și Promovare la Roma și tipărit cu sprijinul Ministerului Culturii și Turismului.

Articolele din revistă au fost scrise de către  membrul Consiliului științific al revistei, prof. Massimo Vidale și asistentul de cercetare științifică al Universității din Padova, prof. Marco di Branco. Ediția specială abordează în mod detaliat Troia, și cuprinde o mulțime de fotografii făcute la Canakkale și  insulele și orașele din jur.

Sunt, de asemenea, furnizate informații despre proiectele comune turco-italiene din domeniul arheologic. Ediția dedicată Turciei va rămâne pe rafturi timp de două luni.Ştiri din aceeaşi categorie