Activitățile TIKA în Mozambic

TIKA oferă cine de iftar și acordă ajutoare nevoiașilor din Mozambic

Activitățile TIKA în Mozambic

Cinele de iftar oferite în cursul lunii Ramadan de către Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare (TIKA) în Mozambic aflat în Africa de Sud-Est au adunat împreună musulmanii din această țară.

În afara de mesele de iftar oferite în capitala Maputo și în jurul capitalei pentru orfani, studenți și cei nevoiași, TIKA a mai distribuit ajutoarea alimentare pentru 750 de familii.

Coordonatorul Oficiului TIKA la Maputo, Ibrahim Aybek, a declarat că au oferit o cină de iftar și pentru 250 de elevi din orfelinatul Dar es Salaam din orașul Matola și a subliniat că musulmanii din Mozambic sunt foarte recunoscători Turciei și poporului turc.

Coordonatorul a menționat, de asemenea, că în cooperare cu Comunidade Mahometana- cea mai veche comunitate islamică a țării, înființată în 1935, au organizat cine de iftar pentru aproximativ 300 de studenți și clerici musulmani și în Moscheea Hamza pentru 250 de oameni nevoiași.

Aybek a mai spus că după iftarul pentru femei organizat în cartierul Mafalal din capitală au fost distribuite ajutoare alimentare și produse de igienă pentru 750 de familii.  

Proiectele TIKA realizate într-una dintre cele mai sărace țări din lume, Mozambic, acordă sprijin poporului în domeniul dezvoltării, educației și sănătății.


Etichete: MOzambic , TIKA

Ştiri din aceeaşi categorie