Trump ar dori să se întâlnească cu Rouhani

Mike Pompeo a abordat tema celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU care începe astăzi în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune NBC.

Trump ar dori să se întâlnească cu Rouhani

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a spus că președintele american Donald Trump vrea să se întâlnească cu omologul său iranian, Hassan Rouhani în cadrul celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Mike Pompeo a abordat în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune NBC tema celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU care începe astăzi.

Secretarul de stat a spus că președintele Trump este întotdeauna încântat să vorbească cu oameni și este deschis în această privință, însă a susținut că liderul iranian ar trebui să solicite o astfel de întrevedere.   

Pe de altă parte este de așteptat că în cadrul Adunării Generale care va găzdui peste 140 șefi de guvern și de stat, președintele american, care a amenințat în cadrul discursului rostit la reuniunea de anul trecut să distrugă Coreea de Nord din cauza programului nuclear, va viza în acest an Iranul.

În plus, liderul Statelor Unite, care dețin președinția Consiliului de Securitate în această lună, va prezida pentru prima dată ședința Consiliului de Securitate al ONU cu privire la Iran de pe data de 26 septembrie.

Între timp, deși a fost anunțat deja că Rouhani va participa la reuniunea Adunării Generale, președintele este presat să nu meargă la New York să asculte  „insultele lui Trump la adresa Iranului“ .


Etichete: Rouhani , Trump , Pompeo

Ştiri din aceeaşi categorie