România a preluat președinția Consiliului UE

Președintele Iohannis și liderii UE au susținut discursuri în cadrul ceremoniei oficiale prilejuite de de preluare a Președinției Consiliului UE

România a preluat președinția Consiliului UE

România, o țară membră a UE,  a preluat vineri de la Austria președinția Consiliului UE.

La Ceremonia oficială de preluare a Președinției Consiliului UE ce a avut loc la Ateneul Român -  o sală de concerte din București, România, au participat liderii UE - președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Consiliului European, Donald Tusk, Președintele României, Klaus Iohannis, președintele Senatului roman, Cătălin Popescu Tăriceanu, și premierul român , Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs în cadrul ceremoniei și a marcat că ”la 12 ani de la aderarea la UE, România preia un rol de prim-plan la nivel european” și va lucra în ” unitate și coeziune” pentru o Europă mai convergentă.

Menționând că  ”primul semestru al lui 2019 va fi definitoriu” pentru viitorul Uniunii, Iohannis a adăugat că Europa se confruntă în prezent cu diverse probleme interne și externe precum retragerea Marii Britanii din UE, migrația și securitatea.

Președintele Consiliului European, Tusk, și-a exprimat convingerea că România va face tot posibilul pentru a apăra interesele Europei.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker în discursul său a susținut că România se află în centrul Europei și UE ar fi incompletă fără România, subliniind că ”locul natural al României este şi în centrul zonei Schengen”.

Juncker a pus accentul pe principiul supremației legii și a subliniat că lupta împotriva corupției trebuie să continue fără compromisuri.  Ştiri din aceeaşi categorie