Proiectul „bazin cultural“

Ministrul Culturii și Turismului a anunțat  că au început lucrările în cadrul unui  proiect nou, care va transforma zona care se întinde de la Suleymaniya până la Topkapi și include închisorile franceze și conace istorice într-un „bazin cultural“.

Proiectul „bazin cultural“

Ministrul Culturii și Turismului, Numan Kurtulmuș,  a anunțat  că au început lucrările în cadrul unui  proiect nou, care va transforma zona care se întinde de la Suleymaniya până la Topkapi și include închisorile franceze și conace istorice într-un „bazin cultural“.

Kurtulmuș, într-o întrunire cu corespondenții din domeniul cultural-artistic, a răspuns la întrebări și a oferit informații privind activitățile Ministerului. Reamintind de 57 de opere de artă din Anatolia care se află acum în posesia a 16 țări, a menționat că procesul de revendicare a obiectelor de artă este un proces riguros și exigent.

Faimoasa gravura „Vânătoare de cerbi“ , care face parte din patrimoniul turcesc este în posesia faimosul Muzeul Luvru în Franța, este inclusă în activitățile de revendicare.

Referindu-se la obiectele de artă care se află în zona de război în Siria, Kurtulmuș a spus:
„Acum în Siria este un război civil, dar vom vedea peste 3-5 ani operele minunate de artă de la Alep și Damasc  expuse într-un muzeu într-o capitală  europeană. “

Vorbind despre proiectele care for fi realizate în curând, oficialul a subliniat,
„S-a terminat prima etapă a Cazarmei Rami din Istanbul, va fi organizată licitație pentru a doua și a treia etape. Aceasta va deveni o bibliotecă mare, o «vale de cărți» de 8 milioane de cărți. Sperăm să-l finalizăm proiectul în câțiva ani."Ştiri din aceeaşi categorie