SUMARUL PRESEI – 14.11.2017

SUMARUL PRESEI – 14.11.2017

SUMARUL PRESEI – 14.11.2017

SUMARUL PRESEI – 14.11.2017
Ziarul HABERTURK relează că președinții Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin în cadrul întrunirii care a avut loc la Sochi au discutat problema siriană. Cei doi lideri și-au exprimat opiniile cu privire la soluționarea acestei crize. După întrevederea, președintele Erdogan a spus: ” Am avut posibilitatea să abordăm ultimele evoluții din conflictul sirian. Am convenit asupra faptului că am ajuns la un punct care prezintă o bază pentru soluționare politică a conflictului.” Putin, la rândul său, a menționat că este de acord cu președintele Erdogan, că sprijinul acordat în privința soluționării politice a problemei trebuie sporit.

Cotidianul STAR relează că prim-ministrul Yildirim a  avut o convorbire telefonică cu prim-vicepreședinte iranian, Eshaq Jahangiri, în cadrul căreia și-a exprimat condoleanțele familiilor victimelor cauzate de cutremurul, ce s-a produs la granița dintre Irak și Iran. Yildirim a accentuat că Turcia va fi alături de Iran pregătită pentru acordarea ajutorului și ”vindecarea rănilor. Jahangiri, la rândul său, i-a mulțumit prim-ministrului și a notat că vor solicita ajutor în caz dacă vor avea nevoie.

Într-un articol din ziarul HURRIYET se notează că compania PriceWaterhouseCoopers (PWC) a publicat estimările cu privire la cele mai puternice economii din lume în anul 2050. În ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare, Turcia va intra în topul 10 în 2050. Turcia cu o performanță deosebită a lăsat multe țări europene în urmă. Țările occidentale care domină lumea în 2017 ca urmare a scăderii ratelor de creștere își vor pierde autoritatea în 2050.

Cotidianul SABAH informează că Barclays, o bancă din Marea Britanie, care își desfășoară activitățile în sectorul bancar și financiar de peste 300 de ani la nivel internațional, în aproximativ 60 de țări din  Europa, Statele Unite, Asia, Africa, și care este un lider mondial în domeniul finanțelor care este și sponsorul al Premier Ligii și-a revizuit în creștere estimările privind evoluția economiei Turciei pentru 2017 și 2018. Barclays a subliniat că economia Turciei a câștigat o tendință puternică de creștere datorită sprijinului guvernamental de credit, stimulentelor financiare și exporturilor mari. Compania și-a majorat prognoza pentru creșterea Produsului intern brut (PIB) de la 5,2% la 5,9% în 2017 și de la 3,8% la 4,1% pentru 2018.Ştiri din aceeaşi categorie