SUMARUL PRESEI  07.12.2017

SUMARUL PRESEI  07.12.2017

SUMARUL PRESEI  07.12.2017

SUMARUL PRESEI  07.12.2017

Ziarul SABAH relează că președintele Recep Tayyip Erdogan, a lansat o campanie împotriva deciziei Statelor Unite ale Americii de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului. Erdogan a purtat întrevederi telefonice împotriva măsurilor care vor bloca  procesul de pace în Orientul Mijlociu și solicită o întâlnire extraordinară a Organizației Cooperării Islamice la Istanbul, în data de 13 decembrie.

Cotidianul VATAN titrează: "O declarație comună în privința Ierusalimului din partea Marii Adunări Naționale a Turciei"
Patru partide politice din Marea Adunare Națională a Turciei (TBMM) au emis o declarație comună împotriva deciziei președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, cu privire la statutul Ierusalimului. Declarația comună elaborată de către grupurile partidelor politice împotriva planului Statelor Unite de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului a fost citită la Adunarea Generală a TBMM și anunțată publicului mondial.  

Ziarul YENİ SAFAK notează că recunoașterea Ierusalimului drept capitala Israelului de către Statele Unite a tulburat toată Turcia. Au fost organizate proteste împotriva SUA și Israelului. Oamenii în mai multe orașe au ieșit pe străzi pentru Ierusalimul care a fost pentru musulmani o linie roșie de-a lungul  istoriei.

Cotidianul HURRIYET relatează că oficialii ruși și turci din sectorul aviației au convenit asupra determinării unei a treia la rând companii aeriene ce va efectua zboruri pe ruta Moscova - Antalya de 7 ori pe săptămână. În prezent zborurile pe ruta aceasta sunt oferite de compania aeriană rusă Aeroflot și compania Turkish Airlines.

Ziarul HABER TURK titrează: "Macaroane inteligente merg în Japonia". Compania angajată în producerea macaroanelor și pastelor făinoase la Konya, fondată în 1998, după 3 ani de studiu elaborat în colaborare cu  TUBITAK a dezvoltat macaroane și paste îmbogățite cu vitamina E, fosfor și proteine și contribuie la economia țării, exportându-și producția în 10 țări, în special în Japonia.
 Ştiri din aceeaşi categorie