SUMARUL PRESEI – 13.02.2018

SUMARUL PRESEI – 13.02.2018

SUMARUL PRESEI – 13.02.2018

SUMARUL PRESEI – 13.02.2018

Ziarul Star relează: "Yildirim: Toată Europa va plăti un preț mare"

Prim-ministrul Binali Yildirim și premierul macedonean Zoran Zaev care se află în |Turcia pentru a purta convorbiri oficiale au făcut o declarație comună. Yildirim, referindu-se la operațiunea ”ramura de măslin” a spus ”N-ar fi fost Turcia aici întreaga Europa ar fi plătit un preț mare și în criza refugiaților și în valul terorismului. Însă, din păcate aceasta nu este  văzut și apreciat destul de Uniunea Europeană.”  

Cotidianul Haber Turk scrie: "Viceprim-ministrul Çavușoğlu: Poziția SUA este o abordare la nivelul care poate rupe relațiile”  

Vicepremierul Hakan Çavușoğlu analizând subiectele de pe ordinea de zi într-un interviu acordat postului TV TRT a spus cu privire la faptul că departamentul american al apărării a alocat 300 milioane de dolar pentru a instrui și echipa organizația teroristă separatistă PYD/PKK sub numele de Forțele Democratice siriene, și 250 milioane pentru forța frontalieră fondată de organizația teroristă: „Menținerea acestei poziții, care ne este deja familiară și cunoscută, de SUA este o abordare care duce la ruperea relațiilor între cele două țări.”

Ziarul Yeni Șafak notează: "Mesajul lui Cavușoglu înainte de vizita lui Tillerson"

Ministrul de externe Mevlut Cavusoglu a făcut niște declarații critice cu privire la vizita secretarului de stat american, Rex Tillerson. Reamintind că SUA nu și-a respectat promisiunile, Cavusoglu a spus: "Ori se vor îmbunătăți ori se vor deteriora relațiile".

Cotidianul Vatan titrează: „Încă o țară va achiziționa elicoptere din Turcia!”

Secretarul filipinez al Apărării, Delfin Lorenzana a declarat că intenționează să semneze un acord cu Turcia, Coreea, Rusia și China privind achiziționarea elicopterelor militare pentru uz general.

Ziarul Sabah: "Un turc a fost ales la președinția asociației  globale GLAFRI"

Directorul General al Companiei Assan Aluminiu, Göksal Güngör, care conduce operațiuni în 28 de țări și reprezintă cu 60 de membri ai săi 50% din producători de folii din aluminiu la nivel mondial a devenit președintele Asociației Globale - Inițiativa Globală a Producătorilor de folii din aluminiu.


Etichete: presa turcă

Ştiri din aceeaşi categorie