Revista presei – 18.04.2018

Revista presei – 18.04.2018

Revista presei – 18.04.2018

Revista presei – 18.04.2018

Ziarul Sabah titrează: ”Erdogan a purtat o convorbire telefonică cu omologul său iranian”

În cadrul convorbirii telefonice președinții Erdogan și Rouhani au subliniat importanța continuării eforturilor comune depuse de Turcia, Iran și Rusia în cadrul procesului de pace de la Astana pentru a proteja integritatea teritorială a Siriei și a găsi o soluție politică durabilă la criza siriană. Cei doi lideri și-au exprimat satisfacția în legătura cu consolidarea relațiilor economice între Turcia și Iran.

Cotidianul Yeni Șafak scrie: ”Consiliul Național de securitata a propus prelungirea stării de urgență cu încă 3 luni”

Consiliul Național de Securitate reunit într-o ședință prezidată  de președintele Recep Tayyip Erdogan a recomandat Guvernului extinderea stării de urgență   cu încă trei luni. Într-un comunicat emis după încheiere ședinței s-a notat că în cadrul acesteia au fost abordate evoluțiile politice și militare care afectează securitatea internă și externă a țării precum și mediul internațional de securitate.

Ziarul Hürriyet notează : "Bozdag: Nu vom ignora un fapt împlinit în Egee”

Vicepremierul și purtătorul de cuvânt al guvernului, Bekir Bozdag, a făcut declarații de presă după reuniunea Consiliului de miniștri. Bozdag referindu-se la insulele din Marea Egee care reprezintă un subiect de dispută între Turcia și Grecia și steagul Greciei plantat pe o insulă a notat: ”Nimeni nu trebuie să se aștepte că Turcia va tolera un astfel de fapt împlinit în Egee.”

Cotidianul Vatan relează: ”Albayrak: Germania este un partener indispensabil al Turciei”

Ministrul Energiei și Resurselor Naturale, Berat Albayrak, după discuțiile bilaterale purtate în capitala Germaniei, Berlin, a făcut declarații de presă. Albayrak a marcat: „Germania este un partener foarte important și indispensabil al Turciei datorită unui volum al  schimburilor comerciale de aproximativ 40 de miliarde de euro, și faptului că Germania este primul cel mai mare importator al produselor turcești și al doilea cel mai mare exportator pentru Turcia.”

Cotidianul Star relatează: ”2018 - Anul turismului turcesc” a început în China”

Ministrul Culturii și Turismului, Numan Kurtulmuș, care a participat la gala de deschidere a anului turismului turcesc, accentuând că anul 2018 reprezintă o oportunitate de a spori relațiile între cele două țări, și-a exprimat speranța că apropierea dintre Turcia și China va contribui la formarea unei noi ordini de pace și reconciliere în echilibrul lumii în curs de dezvoltare.


Etichete: presa turcă

Ştiri din aceeaşi categorie