Revista presei - 20.04.2018

Revista presei - 20.04.2018

Revista presei - 20.04.2018

 

Cotidianul Haber Turk notează: "Erdogan a purtat o convorbire telefonică cu președintele chinez"

Președintele Recep Tayyip Erdogan și Președintele chinez Xi Jinping au discutat evoluțiile din Siria în cadrul unei întrevederi telefonice. Cei doi lideri au accentuat că este foarte important la etapa aceasta de a preveni escaladarea tensiunilor în Siria.  

Ziarul Star scrie: Stoltenberg: „Decizia națională a Turciei“

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a răspuns întrebărilor deputaților la reuniunea Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului Olandei. Stoltenberg a caracterizat dorința Turciei de a achiziționa sistemele de apărare antirachetă S-400 din Rusia ca o decizie națională a Turciei. Stoltenberg a declarat că ceea ce este important pentru alianța este integrarea S-400 în sistemul comun.

Cotidianul Vatan relează: „Exerciții militare comune între Qatar și Turcia“

Exercițiile militare ” Uliu – 20” cu participarea Turciei găzduite de Qatar vor avea loc între 22-29 aprilie. Exercițiile vizează dezvoltarea coordonării și cooperării între forțele armate ale celor două țări și schimbul de informații şi experienţă.

Același ziar informează: "Apelul președintelui cu privire la ”aur” a fost susținut "

Președintele Recep Tayyip Erdogan a ținut un discurs la Congresul Global al Antreprenoriatului și, referindu-se la datoriile țărilor în dolari, a propus să fie folosit aurul în loc de dolari în împrumuturile. Economiștii au susținut aceasta propunere a președintelui, accentuând că acest pas va facilita comerțul internațional și va asigura consolidarea cooperării globale.

Ziarul Hürriyet titrează: "Fluxul de turiști la orașul care urmează să fie inundat "

Mii de oameni s-au îndreptat odată cu încălzirea vremii spre orașul Hasankeyf din provincia Batman, care va fi acoperit de apele lacului de la Barajul Ilisu. Cetățenii din toate părțile țării care vor să vadă orașul istoric înainte de a fi inundat au invadat regiunea.


Etichete: presa turcă

Ştiri din aceeaşi categorie