Revista presei – 21.05.2018

Revista presei – 21.05.2018

Revista presei – 21.05.2018

Cotidianul Vatan scrie: "Răspunsul lui Erdogan  la afirmațiile privind pregătirile pentru asasinare"

Președintele Erdogan în cadrul vizitei oficiale de o  zi în Bosnia și Herțegovina a avut o întrevedere bilaterală cu președintele în exercițiu al președinției, Bakir Izetbegović,  în capitala Sarajevo. Cei doi lideri a susținut o conferință de presă comună după discuțiile bilaterale și discuțiile în plenul delegațiilor. Referindu-se pentru prima dată la informația recentă privind  pregătirile pentru asasinare, președintele a spus: ”Această informație a ajuns și la mine; Pentru aceasta sunt aici.”

Ziarul Star titrează: „Erdogan, a enumerat în Bosnia și Herțegovina veștile bune pentru turcii în străinătate“

Președintele Recep Tayyip Erdogan, a rostit un discurs în cadrul celei de-a 6-ea reuniuni ordinare a Adunării  Generale a Uniunii  Democraților Turci  din Europa care a avut loc la Saraievo. Președintele a marcat în discursul: ”Trebuie să  obțineți cetățenia țărilor în care trăiți. Nu spuneți ”nu am nevoie”, să luați dac se acordă astfel de posibilități. Nu există nici o problemă în țările care permit  dubla cetățenie. În ce privește țările care aplică diferite practici în acest sens, noi am dezvoltat formule , precum cartea albastră, prin care vă puteți exercita drepturile în Turcia fără nici o pierdere.  

Cotidianul Sabah relevă: "Yildirim: " Am fost dezamăgiți".

Prim-ministrul Binali Yildirim, a acordat un interviu săptămânalului grecesc „To Vima”. Referindu-se la 8 membri ai FETO/PYD care au fugit în Grecia în noaptea tentativei trădătoare de lovitură de stat din 15 iulie 2016 organizate de Organizația teroristă fethullahistă / Statul paralel, Yildirim a marcat: ”Am fost dezamăgiți de hotărârile justiției elene. Deoarece acești indivizi au fost implicați direct în organizarea tentativei de lovitură de stat care a condus la moartea și rănirea oamenilor nevinovați. Au bombardat Parlamentul. L-au vizat pe președintele țării. Și după ce au  conștientizat că  răsturnarea guvernului ales în mod democratic a eșuat aceste 8 persoane au fugit cu un elicopter în Grecia.”

Ziarul Haber Turk notează: „Cea de-a 37-ea paradă de Ziua Turciei a avut loc la New York“

Parada de Ziua Turciei care a devenit tradițională la New York a fost dedicată în acest an Forțelor armate turcești. Reprezentanții societății turce, elevii din școala Ataturk din New York purtând costume tradiționale au participat la cea de-a 37-ea paradă organizată de către Federația Asociațiilor Turco-Americane.  Parada a pornit  de la Madison street și s-a încheiat în apropierea sediului ONU.


Etichete: presa turcă

Ştiri din aceeaşi categorie