Revista Presei – 13.06.2018

Revista Presei – 13.06.2018

Revista Presei – 13.06.2018

 

Hürriyet "TANAP a intrat în exploatare"

După finalizarea de către Turcia și Azerbaidjan a lucrărilor de construcție care au durat 3 ani, gazoductul TANAP care va transporta gaze naturale din Azerbaidjan în Europa prin Turcia a fost inaugurat. La ceremonia de inaugurare a gazoductului au fost prezenți președintele Recep Tayyip Erdogan, președintele Republicii Turce a Ciprului de Nord (RTCN) Mustafa Akıncı, președintele Azerbaidjanului Ilham Aliyev, președintele Serbiei Aleksandar Vucic, președintele Ucrainei Petro Poroșenko. În discursul rostit aici, Erdogan a spus: ”Astăzi facem un pas istoric pentru regiunea și țările noastre.”

Haber Turk: „Yildirim: aderarea la UE continuă să fie un obiectiv al Turciei”

Premierul Binali Yıldırım s- a întâlnit cu prim-ministrul bulgar Boiko Borisov la Izmir. În cursul discuțiilor în plenul delegațiilor Yildirim a spus: ” Aderarea la UE continuă să fie un obiectiv al Turciei însă Uniunea Europeană trebuie să-și clarifice viziunile asupra viitorului și să înlăture cât mai curând confuzia legată de acest subiect.

Vatan: "Șimșek: Turcia și-a retras toate rezervele de aur "

Viceprim-ministrul, Mehmet Simsek, a anunțat că rezervele Turciei de aur au fost retrase în totalitate din SUA. Simsek a spus: ”Ne-am retras toate rezervele de aur. Nu am lăsat nimic acolo.”

Star: ”Gigantul mondial MSC va merge și în Turcia”

Președintele, directorul executiv al companiei Mediterranean Shipping Company (MSC), Diego Aponte, a comunicat că navele portcontainer ale companiei vor opera curse spre Turcia.

Sabah: "Jocurile turcești au făcut înconjurul lumii"

Jocurile dezvoltate de inginerii turci ca și serialele turcești și-au asigurat locul și au un cuvânt de spus pe arena mondială.  Unul dintre aceste jocuri, Zula, este jucat în mai mult de 100 de țări.


Etichete: presa turcă

Ştiri din aceeaşi categorie