Revista presei -  10.10.2018

Revista presei -  10.10.2018

Revista presei -  10.10.2018

 

Sabah: ”Erdogan la inaugurarea mausoleului lui Gul Baba”

În cadrul vizitei oficiale în Ungaria președintele Recep Tayyip Erdoğan  a inaugurat Mausoleul lui Gül Baba la Budapesta. În discursul rostit în contextul evenimentului la care a participat și premierul maghiar, Viktor Orban, Erdogan a spus:  ” În urmă cu 447 de ani  Gul Baba a suferit un  martiriu pe acest deal. În ciuda faptului că de atunci au trecut 5 secole omul mare nu a fost uitat. Patrimoniul spiritual al lui Gul Baba va continua  și în viitor să fie un semn al prieteniei celor două țări.”

Vatan: „Companiile ungare își vor mări investițiile în Turcia”

Ministrul Comerțului, Ruhsar Pekcan, a susținut un discurs la deschiderea Forumului de afaceri turco-ungar ce a avut loc în capitala Budapesta. Ministrul a subliniat: ”Companiile turcești plănuiesc investiții semnificative în Ungaria. Suntem convinși ca și companiile din Ungaria își vor crește investițiile în Turcia.” Pekcan și-a exprimat speranța că rezultatele  întrunirilor de afaceri vor extinde și mai mult legăturile economice și comerciale între Turcia și Ungaria.

Haber Turk: "Pomparea de gaze naturale pe ambele linii ale gazoductului Turkish Stream în 2020"

Ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, a declarat că este posibil  ca în 2020 va începe pomparea  de gaze naturale pe ambele linii ale conductei Turksih Stream către  Turcia și către piața Europeană. Într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya-24 Novak a marcat: „Construcția Turkish  Stream progresează în conformitate cu planul aprobat. Știți că un acord interguvernamental a fost semnat între Rusia și Turcia, și a fost aprobată o foaie de parcurs. Lucrările se desfășoară conform calendarului stabilit.“

Yeni Șafak: " TRT World va putea fi vizionat live în avioanele THY "

Turkish Airlines (THY) a inclus în lista canalelor care pot fi urmărite live în timpul zborurilor postul TRT World care difuzează în limba engleză.  Turkish Airlines va introduce  perspectiva obiectivă, independentă și alternativă a TRT World în 122 de țări în care zboară.

Star: "Filmele de la Hollywood cu semnătura Turciei"

Abdullah Ecirli, care a urmărit cursuri de animație 3D la o școală cinematografică canadiană și a decis să devină compozitor digital  și acum proiectează efecte vizuale pentru filmele de la Hollywood  oferind spectatorilor în cinematografele o dimensiune diferita a imaginii. Abdullah Ecirli a proiectat efecte vizuale pentru The Force Awakens și  Han Solo din seria Star Wars și de asemenea pentru Black Panther, Transformers, The Last Knight, Star Trek Beyond, Warcraft, The Hunger Games.


Etichete: Revista presei

Ştiri din aceeaşi categorie