Revista presei -  11.10.2018

Revista presei -  11.10.2018

Revista presei -  11.10.2018

 

Sabah: ”Apelul important al lui Erdogan către Africa”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a solicitat țărilor africane să folosească monede naționale în afacerile comune. Erdogan a rostit un discurs la deschiderea celui de-al doilea Forum de afaceri Turcia-Africa. Erdogan a spus: ”În timp ce noi ne-am întărit prezența diplomatică pe continent, numărul misiunilor diplomatice ale țărilor africane în Turcia a crescut de la 10 la 33. Prietenii africani au sprijinit puternic pe platformele internaționale precum ONU și Organizația Cooperării Islamice eforturile depuse de Turcia pentru instaurarea păcii și dreptății în lume.”

Hürriyet: ” Începe vânzarea biletelor pentru zborurile de pe noul aeroport din Istanbul”

Vânzările de bilete pentru zborurile  Turkish Airlines (THY) de pe noul aeroport din Istanbul vor începe în câteva zile. După inaugurarea centrului uriaș  THY va efectua unele zboruri interne și externe de aici. Între primele destinații se afla Izmir, Adana, Ankara, Antalya, Baku și Republica Turcă a Ciprului de Nord.

Vatan: ”Elicopterul Atac – noi capacități”

În timp ce numărul elicopterelor Atak în dotarea forțelor de securitate crește, se îmbunătățesc și caracteristicile tehnice ale elicopterelor. Au fost lansate lucrările la noul software cu sistemul de război electronic îmbunătățit. Vor fi de asemenea dezvoltate motoare autohtone pentru noile elicoptere Atak .

Haber Türk: ” Numărul turiștilor care vin la Muğla a crescut cu 32% ”

Numărul turiștilor străini care au vizitat Muğla în cele 9 luni ale anului curent a crescut cu 32% față de aceeași perioadă a anului precedent. Directorul adjunct al Direcției Culturii și Turismului din Mugla, Filiz Karacaağaç, subliniind că cei mai mulți turiști vin din Regatul Unit a marcat: ”Numărul turiștilor britanici în această perioadă a fost de  900  075, pe al doilea loc sunt turiștii ruși - 380 487  urmați de turiștii germani – 177 094, de ucraineni – 168 165 și de polonezi -  132 895.”

Star: ”Producătorii de păpuși turci și străini se reunesc în capitala”

În cadrul celei de-a 4-a ediție a Festivalului Internațional de Păpuși vor fi expuse 36 de jucării din 9 țări.   Festivalul va fi organizat la Ankara în perioada 12-21 octombrie.

 


Etichete: Revista presei

Ştiri din aceeaşi categorie