Revista Presei - 22.10.2018

Revista Presei - 22.10.2018

Revista Presei - 22.10.2018

 

Hurriyet: „Ministrul Turhan: Turcia - a patra țară care a fabricat locomotiva hibrid”

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Cahit Turhan a declarat că Turcia, construind o locomotivă hibrid de manevra cu consumul redus de combustibil   și costurile de exploatare mai mici, a devenit a patra țară în lume după Franța, Japonia și China care dispune de astfel de tehnologii.  

Star: "Companiile din 49 de țări au depus cereri în vederea dobândirii calității de dealer pentru stivuitoarele produse în Konya"

151 companii din 49 de țări au solicitat să devină distribuitori de stivuitoare indigene produse în Konya. Lucrările de cercetare – dezvoltare lansate în 2012 de o companie din Konya cu sprijinul Universității Selcuk au luat un avânt  datorită contribuției Instituției pentru Cercetare Științifică și Tehnică din Turcia (TUBITAK). Mahmut Çime, responsabilul pentru proiectele de dezvoltare a marcat că stivuitoarele fabricate sunt de obicei exportate pe piețe străine precum Estonia, Austria, Belgia, Franța și mai multe țări europene și a subliniat că deocamdată au 20 de distribuitori peste hotare.

Haber Türk: "Noua țintă în exportul de alune -America Latină"

Președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de alune din regiunea  Mării Negre, Ilyas Edip Sevinc a declarat că noile piețe – țintă în acest sezon sunt  Brazilia și Mexic. Sevinc a amintit că sezonul de export al alunelor 2018-2019 a început la 1 septembrie.  În prima lună a sezonului au fost exportate 25 220 de tone de alune în valoare de 135 262 000 de dolari  iar exportatorii continuă să caute noi piețe, a marcat președintele Asociației.

Yeni Șafak: "Covoarele turcești decorează casele în întreaga lume"

Turcia a exportat în primele opt luni ale anului curent  covoare în valoare de circa 1 miliard 440 de milioane de dolari. Cele mai multe covoare turcești au fost vândute în SUA (în valoare de 352,8 milioane de dolari). SUA a fost urmată de Arabia Saudită ( 182,4 milioane de dolari), Irak (93,7 milioane de dolari), Spania ( 61,2 milioane de dolari), și  Portugalia ( 60,3 milioane de dolari.

Vatan: "Fatih Erdin a ocupat locul doi în Campionatul Mondial de Lupte  "

Luptătorul turc Fatih  Erdin a câștigat medalia de argint La Campionatul Mondial de Lupte Libere la categoria 85 de kg. Fatih Erdin s-a confruntat în a doua zi a campionatului ce are loc în capitala Ungariei, Budapesta cu adversarul american David Morris Taylor. Erdin a participat pentru prima data la un Campionat mondial și învingându-l pe adversarul său cu scorul 12-2 a câștigat medalia de argint.


Etichete: Revista Presei

Ştiri din aceeaşi categorie