Şedinţa ambasadorilor 2017

Şedinţa ambasadorilor 2017

Şedinţa ambasadorilor 2017

Ministrul de externe,  Mevlüt Çavuşoğlu a declarat cu fermitate că, lupta Turciei şi a naţiunii turce  împotriva tuturor organizațiilor teroriste va continua.

Çavuşoğlu, înainte de ceremonia de deschidere a celei de-a 9-a Conferințe a ambasadorilor străini a vizitat cimitirul eroilor.

Un număr mare de diplomați,funcționari publici şi apropiați ai familiilor au fost ţinta atacurilor trădătoare a subliniat Çavuşoğlu şi a transmis condoleanţe pentru cei care şi-au pierdut viața.

Mevlüt Çavuşoğlu a relevat:

"Condamnam încă o dată, terorismul. Aş dori să fac încă o dată apel către cei care trec cu vederea terorismul. Nu există teroriști buni sau  teroriști răi. A venit timpul pentru a demonstra o adevărată cooperare pentru a reuşi să învingem această mare pacoste, terorismul. Trebuie să aducem la final în mod necondiţionat, lupta împotriva terorismului. PKK, DAESH, sau DHKP-C , FETO.Noi ne vom continua cu determinare, lupta noastră împotriva acestor organizaţii teroriste "

Tema acestei întâlniri este:" Ne îndreptăm spre 2023:Obiectivele sunt valorile naţionale şi globale" 

Pentru a consolida dimensiunea internațională, în conformitate cu principalele teme ale conferinței, ca în fiecare an, şi la sesiunea acestui an, au fost invitaţi străini.

În acest context, la conferința care va continua până la 14 ianuarie ambasadorii turci se vor întâlni cu ministrul de externe  gerogian, Mikheil Janelidz, ministrul de externe al Tunisiei, Khamis al-Cihinav, ministrul de externe al Finlande, Timo Soini şi Directorul General al Organizației Internaționale pentru Migrație (IOM) ,Lacy Swing.

Conferința ambasadorilor străini a fost organizată în 2008 și a devenit tradițională şi este foarte importantă datorită faptului că, abordează toate aspectele legate de Turcia, cu scopul de a domina și dincolo de pacea și stabilitatea din politica externă multi-dimensională a regiunii și pentru că asigură  coordonări mai eficiente în aceste domenii.Ştiri din aceeaşi categorie