Mehmet Șimșek: perioada de reforme economice în Turcia

Viceprim-ministrul Mehmet Șimșek a declarat că economia Turciei a intrat într-o perioadă în care poate prin reforme structurale să-și crească rezistența la șocuri.

Mehmet Șimșek: perioada de reforme economice în Turcia

Forumul Financiar, la care participă viceprim-ministrul Mehmet Șimșek și ministrul finanțelor,  Naci Agbal, are loc la Istanbul.
Șimșek, în discursul său aici a notat că economia Turciei are un viitor promițător și a se află într-o perioadă în care reformele structurale pot spori rezistența la șocuri.
Referindu-se la flexibilitatea cursului valutar în ultimele zile, Șimșek a menționat că sectorul bancar are o poziție neutră și a gestionat procesul foarte bine.
Viceprim-ministrul a spus că în curând va fi realizată o reformă structurală importantă  în sensul cadrului macroprudențial în Turcia care va permite impunerea directă a restricțiilor valutare întreprinderilor mici și parțial mijlocii și a subliniat următoarele:
"Percepția Turciei în comunitatea internațională datorită reacțiilor sale s-a deteriorat recent. Realitatea noastră nu este la fel de rea ca această percepție, și nu este la fel de bună cum am dori. Și pentru a schimba aceasta intrăm în perioada de reforme."Ştiri din aceeaşi categorie