Bucătăria turcească - un imperiu culinar

Bucătăria turcească - un imperiu culinar

Bucătăria turcească - un imperiu culinar

Bucătăria turcească este un imperiu culinar.

Experții în gastronomie au abordat bucătăria turcească în cadrul unui panel organizat de către catedra Gastronomie și Artă Culturală a facultății de Arte Plastice Design și Arhitectură a Universității Bașkent la Ankara sub numele „Gastronomie în Turcia ieri și astăzi“.
Panelul a fost moderat de Master cheful Deniz Orhun; cercetătorul și scriitorul Kutsi Akıllı și scriitorul și șeful restaurantului Kutsi Sureyya Uzmez au prezentat informații despre bucătăria turcească și gastronomie.
Deniz Orhun, în discursul său, menționând că bucătăria este o cultură, a notat că bucătăria turcească este un imperiu culinar. Orhun a relatat că produsele alimentare  de la produsele lactate fermentate din Asia Centrală până la cerealele Mesopotamiei, de la legumele și fructele din zona mediteraneeană și plantele aromatice din zona Mării Egee până la  condimentele din Asia de Sud se schimbă și se dezvoltă începând cu perioada pre islamică  până în prezent.
Expertul a mai adăugat că în perioada Republicii în bucătăria turcească s-a preferat carnea de vită în loc de carnea de oaie, la orez s-a adăugat bulgurul, pe lângă kebab s-au servit și mâncăruri zemoase cu carne. 
Cercetătorul și scriitorul Kutsi Akıllı a subliniat, de asemenea, că gastronomia este o ramură nouă pentru Turcia, și a spus, referindu-se la cafea turcească că și în prezent în multe țări europene se cunoaște ca cafea grecească. Akilli a accentuat că trebuie de valorizat ceea ce există în bucătăria turcească.Ştiri din aceeaşi categorie