TİKA Romania

TİKA Romania

TİKA Romania

Agentia de Cooperare și Coordonare din Turcia (TIKA) a renovat 23 de clase turceşti din 23 de școli ın cadrul proiectului "Clasa turceasca ın fiecare şcoala din Dobrogea" desfașurat ın regiunea Dobrogea din Romania.
Potrivit unei declaratii scrise din partea Oficiului TIKA din Romania, institutia a furnizat echipamente moderne pentru repararea claselor la nivel de ınvatamant primar și secundar ın centrul și raioanele constitutionale, pentru a permite cetatenilor de origina turca sa ınvete limba și religia ın conditii mai moderne.
In ultimii doi ani, un numar de 33 de clase turceşti au fost echipate cu echipament modern, de la tablele de scris la mese, de la biblioteci la calculatoare și echipamente de proiectie.
Clasele renovate și echipate de catre TIKA ın regiunea Dobruca sunt folosite de ınvatatorii minoritatilor pentru cursurile de limba turceasca precum și pentru educatia religioasa.
In Romania care este un bun exemplu ın Europa de Est pentru viata ın armonie cu minoritatile, religia și educatia lingvistica a minoritatilor sunt garantate de constitutie și de legi.

 Ştiri din aceeaşi categorie