Reuniunea Consiliului Național de Securitate

Reuniunea Consiliului Național de Securitate

Reuniunea Consiliului Național de Securitate

 

În cadrul primei ședințe a Consiliului Național de Securitate în acest an a fost accentuat că nu se va permite înființarea unei armate teroriste la granița Turciei.

După ședința Consiliului prezidată de președintele Recep Tayyip Erdogan care a durat  4.5 ore a fost emisă o declarație.

În contextul declarației a fost subliniat că orice amenințare la adresa Turciei va fi eliminată imediat și a fost luată decizia cu privire la operațiunea impotriva elementelor teroriste PKK/PYD din regiunea Afrin a Siriei.

În privința Statelor Unite ale Americii și Inițiativei acestei țări de a înființa o armată teroristă în nordul Siriei a fost notat că Nu va fi permisă crearea unui astfel de coridor de teroare și s-a solicitat retragerea armelor furnizate organizației teroriste separatiste.

Consiliul Național de Securitate, de asemenea, ai inclus în declarație o recomandare Consiliului de Miniștri în vederea extinderii stării de urgență care va lua sfârșit la 19 ianuarie.

Prin urmare a fost convocat sub președinția șefului de stat Consiliul de Miniștri pentru a aborda subiectele principale : combaterea organizațiilor teroriste în țară și peste hotare precum și extinderea stării de urgență.

 Ştiri din aceeaşi categorie