Ministrul de externe, Cavusoglu, despre vizita lui Tillerson

”vizita secretarului de stat Rex Tillerson în Turcia ori va îmbunătăți relațiile între SUA și Turcia ori le va deteriora complet”

Ministrul de externe, Cavusoglu, despre vizita lui Tillerson

Ministrul de externe, Mevlut Cavusoglu, a spus că vizita secretarului de stat Rex Tillerson în Turcia ori va îmbunătăți relațiile între SUA și Turcia ori le va deteriora complet.

Notând în cadrul discursului ținut la Conferința Uniunii Turco-Africane de la Istanbul, că relațiile cu SUA se afla într-un punct critic, Cavusoglu a spus:

„Așteptările noastre de la SUA sunt clare. Nu mai vrem promisiuni, vrem acțiuni concrete. Încrederea pierdută trebuie restabilită. Pierderea încrederii a fost provocată de SUA. Pentru că Turcia nu a greșit și nu poate greși fața de un aliat sau prieten al său. Însă vedem greșeli serioase ale SUA în privința organizațiilor teroriste FETO și PKK. Le vom evalua aceste relații  în cadru întrevederii cu Tillerson. Ori le vom îmbunătăți ori le vom deteriora complet.”   

Rex Tillerson va efectua o vizită în Turcia joi. Este de așteptat că Tillerson care va purta discuții cu ministrul de externe, Mevlut Cavusoglu, va fi primit și de către președintele Erdogan.

Principalul subiect pe agenda discuțiilor va fi operațiunea ”ramura de măslin” a Forțelor Armate ale Turciei la Afrin.  

Scopul Statelor Unite este de a limita operațiunea la Afrin și a nu permite extinderea acesteia la Manbij în timp ce Turcia este determinată să elibereze și Manbijul de sub controlul YPG/PKK.

În cadrul aceste întrevederi vor fi , de asemenea, exprimate nemulțumirile cu privire la sprijinul de arme acordat de către autoritățile  SUA YPG-ului.   Ştiri din aceeaşi categorie