TANAP a fost inaugurat

Ceremonia de inaugurare a avut loc ieri în orașul Eskișehir

TANAP a fost inaugurat
Inaugurarea TANAP
Inaugurarea TANAP

Inaugurarea TANAP

Ceremonia de inaugurare a gazoductului Trans-Anatolian Natural Gas Pipeline (TANAP) care va transporta gaze naturale din Azerbaidjan în Europa a avut loc ieri în orașul Eskișehir. La ceremonia de inaugurare au fost prezenți președintele Recep Tayyip Erdogan, președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, președintele Georgiei, Giorgi Margvelașvili și președintele Ucrainei, Petro Poroșenco.

Președintele Erdogan în discursul său, menționând că au inaugurat Gazoductul TANAP numit ”Drumul Mătăsii din domeniul Energetic” a spus: ”Abordarea noastră a energiei ca o platformă pentru cooperare ci nu pentru conflicte, s-a întruchipat încă o dată în TANAP.” Erdogan a notat că capacitatea iniţială a conductei TANAP urmează să fie de 16 miliarde metri cubi pe an (10 miliarde pentru Turcia și 6- pentru Europa) și să crească până la 22 miliarde metri cubi și prin urmare la  31 miliarde metri cubi .

Președintele a marcat, de asemenea, că conducta va face legătura între Turcia și Grecia și că primul gaz urmează să fie livrat în Grecia în iunie 2019.


Etichete: inaugurare , TANAP

Ştiri din aceeaşi categorie