Turcia- o singură țară care produce bumbacul ecologic

În ceea ce privește productivitatea și calitatea bumbacului Turcia este în vârful clasamentului global.

Turcia- o singură țară care produce bumbacul ecologic

Turcia este o singură țară care produce bumbacul care nu a suferit modificări genetice.

Directorul Departamentului de Informații Tehnice al Comitetul consultativ internațional al bumbacului (CCIB), Keshav  Kranthi, a declarat că Turcia este o singură țară producătoare de bumbac ecologic.  

Delegația Comitetului consultativ internațional al bumbacului (CCIB), care a venit în Turcia în cadrul Conferinței internaționale de cercetare a bumbacului care urmează să fie organizată de către Asociația Exportatorilor din Regiunea Egee în 2020 la Izmir a vizitat Institutul Nazilli de Cercetare a Bumbacului.

Kai Hughes, directorul executiv al CCIB și Keshav Kranthi, Directorul Departamentului de Informații Tehnice al CCIB au vorbit cu Directorul Institutului, Koray Șimșek, despre cercetările elaborate de Institutul de Cercetare a Bumbacului.

Prin urmare Kranthi a acordat un interviu jurnaliștilor  și, subliniind importanța productivității bumbacului a spus:

”În termeni de productivitate Turcia s-a plasat pe locul doi între țările producătoare de bumbac. Și este o singură țară care produce bumbacul nemodificat genetic. Este o caracteristică foarte importantă. În ceea ce privește productivitatea și calitatea bumbacului Turcia este în vârful clasamentului global. Acest fapt nici nu se pune în discuție.”Ştiri din aceeaşi categorie