TRT World Forum

trtworld, sempozyumIstanbulul va găzdui un simpozion mare la care vor fi abordate problemele globale în ziua de 18 octombrie.

La inaugurarea simpozionului, care se organizează de către TRT World -  vocea Turciei în arena internațională, care transmite în limba engleză, președintele Recep Tayyip Erdogan va rosti un discurs.

La primul TRT World Forum vor participa aproximativ 400 de politicieni, oameni de afaceri, academicieni, activiști și jurnaliști din mai multe țări cu scopul de a aborda și căuta soluții la impasurile curente culturale, politice, economice  de pe agenda forumului.

Forumul care va deveni tradițional are ca temă „Inspirarea schimbărilor într-o epocă a incertitudinii.”
Între cei care vor susține discursuri în cadrul forumului vor fi fostul prim-ministrul al Spaniei, care trece printr-o perioadă de criză legată de forumul de independență, Jose Luis Rodriguez Zapatero,  fiica lui Malcolm X, activistă Ilyasah Shabazz, ministrul de externe, Mevlut Cavusoglu, ministrul Dezvoltării al Africii de Sud, Baie Cantabile Olive Dlamini, directorul general al TRT, Ibrahim Eren, și Directorul general al RUSI Karin von Hippel .
Printre membrii comisiei este și Baroneasa Sayeede Warsi, prima femeie musulmană care a devenit ministru în Marea Britanie și care a demisionat din funcția sa în ministerul de externe din cauza politicii țării sale cu privire la Gaza.

În cadrul Forumului care va fi un centru de discutare a problemelor politice curente și a responsabilității mass-mediei sunt prevăzute și sesiuni dedicate temelor cum ar fi  xenofobia și islamofobia, asistența umanitară și criza sistemului internațional.

În seara zilei de 18 octombrie va fi lansat proiectul „TRT World Citizen“ și va fi prezentată inițiativa pentru responsabilitatea civică a TRT World preconizată cu scopul de a crește  gradul de conștientizare cu privire la crize umanitare.
Tema proiectului este copiii refugiați care au dispărut.

În privința temei, Coordonatorul știrilor din cadrul TRT World, Fatih Er a spus:
„În același timp, noi, fiind un centru de știri, pregătim un documentar despre copiii care au nimerit în mâinile mafiei traficului de organe, care va fi prezentat în cel mai scurt timp, proiectele noastre pentru responsabilitatea civică vor continua.”
Informații detaliate despre Forumul și participanții forumului sunt disponibile la adresa  forum.trtworld.com.trt world tanıtımtrt world tanıtım


Etichete: