TRT Historiku

Gurët Kilometrikë

 • 1 maj 1964
  Me hyrjen në fuqi të ligjit nr. 359 krijohet TRT-ja dhe stacionet e radiove kalojnë nën varësine e Administratës TRT.
 • 31 janar 1968

  Filloi transmetimet provë Televizioni TRT Ankara.
 • 9 shtator 1974 Radiot e Turqisë nisën transmetimin 24 orësh nën emrin TRT-1.
 • 17 prill 1979

  TRT-ja për herë të parë organizoi “23 Prillin Festivalin Ndërkombëtar të Fëmijëve" i cili u transmetua drejtpërsëdrejti në 27 kanale evropiane.
 • 6 tetor 1986

  Filloi transmetimet kanali televiziv TRT-2
 • 2 tetor 1989

  Filluan transmetimet kanalet televizive TRT-3 dhe TRT-GAP.
 • 28 shkurt 1990

  Kanali i parë ndërkombëtar TRT-INT nisi transmetimet në Evropë.
 • 30 korrik 1990

  Filloi transmetimet nga Izmiri kanali edukativ TRT-4
 • 3 dhjetor 1990 TRT-ja filloi shërbimet provë teletekst me emrin “Telegun".
 • 27 prill 1992 Kanali TRT Euroazia filloi transmetimet për Republikat Turke.
 • 14 nëntor 1998 Filloi punën në Berlin byroja e parë zyrtare e TRT-së.
 • 5 janar 1999 U krijua Qendra për Teknologjitë e Transmetimeve Numerike.
 • 1 maj 1999

  Filloi shërbimin faqja e internetit të TRT-së.
 • 15 korrik 1999 Transmetimet e Radiove TRT-FM dhe Zëri i Turqisë filluan të dëgjoheshin edhe në Australi.
 • 25 korrik 1999 Transmetimet e TRT-INT tashmë mund të ndiqeshin edhe në Australi dhe Zelandën e Re.
 • 20 shtator 1999 Në Turkmeni TRT-ja hapi zyrën e Ashkabatit.
 • 6 dhjetor 1999

  Filloi transmetimin Radio-4.
 • 7 qershor 2000 Transmetimet e TRT-INT, Radio Zëri i Turqisë (TSR) dhe TRT-FM (Radio 2) arritën deri në SHBA dhe Kanada.
 • 31 janar 2001

  Kanalet televizive të TRT-së dolën para telespektatorëve me identitet institucional dhe logo të reja.
 • 2 qershor 2001 U hap zyra e TRT-së në Azerbaxhan-Baku.
 • 16 qershor 2001 U hap zyra e TRT-së në Egjipt-Kajro.
 • 1 qershor 2002 TRT-ja u përcolli telespektatorëve drejtpërsëdrejti Kupën e Botës në Futboll që u organizua nga Koreja e Jugut dhe Japonia në Seul dhe Tokio, kupë në të cilën Turqia u radhit e treta.
 • 25 qershor 2002 Hapet në Belgjikë-Bruksel zyra e tretë e TRT-së jashtë vendit.
 • 2 korrik 2002

  Radio TRT Turizm fillon transmetimin 24 orë pa ndërprerje. Kjo radio transmetimet i bën nga studiot e saj në Lara të Antaljas në gjuhët anglisht, frëngjisht, gjermanisht, rusisht dhe greqisht.
 • 8 gusht 2002 Zyra e gjashtë e TRT-së jashtë vendit hapet në SHBA-Uashington.
 • 24 maj 2003 TRT fitoi Edicionin e 48-të të Konkursit Evroian të Këngës Eurovizion, ku mori pjesë në emër të Turqisë me këngën “Every Way that I Can" të intepretuar nga Sertap ERENER.
 • 20 janar 2004 Në satelitin Türksat 1C fillon transmetimi numerik i TRT, i cili përfshin transmetimet televizive TRT-1, TRT-2, TRT-3, TRT-4, TRT- INT dhe të gjitha transmetimet radiofonike.
 • 12 maj 2004 Edicioni i 49-të i Konkursit Evropian të Këngës Eurovision u organizua për herë të parë në dy faza në Stamboll, ku mikpritës ishte Turqia dhe institucioni ynë dhe u transmetua drejtëpërsëdrejti në 36 vende.
 • 3 nëntor 2004 U vendos në shërbim faqja e internetit të TRT-së (trt.net.tr) e rinovuar me inftrastrukturë të riprojektuar. Në këtë kuadër u përsosën faqe me një përmbajte të pasuruar, që mund të ndiqen me të gjihë monitoruesit, ku lundrohet lehtë, të shpejta, ku shikuesit do të mund të gjenin me lehtësi prezantimet dhe informacionet lidhur me identitetin e programeve duke u kushtuar vend programeve televizive, radiofonike dhe prime-time.
 • 14 dhjetor 2004 Televizioni TRT-TURK dhe Radio Zëri i Turqisë në turqisht filluan të bënin transmetime në formatin numerik nga rrezatimi lindor e satelitit Turksat 1C që përfshin Turqinë dhe Azinë Qëndrore.
 • 24 qershor 2005 Zyra e shtatë e TRT-së jashtë vendit hapet në Uzbekistan- Tashkent.
 • 10 gusht 2005 U realizua me sukses transmetimi brenda dhe jashtë vendit i Lojrave Olimpike Ndërkombëtare Universiada në Izmir.
 • 1 nëntor 2005 Firmoset Marveshja Asiavizion ndërmjet Turqisë dhe ABU (Bashkimi i Transmetuesve të Azi -Paqësorit)
 • 22 qershor 2006 Në kuadrin e marveshjes së bërë me Televizionin Ndërkomfëtar Buena Vista, TRT mori të drejtën e transmetimit në Turqi të filmave vizatimorë, kinemasë vizatimore dhe filmave kinematografik prodhim i Walt Disney.
 • 16 mars 2007 TRT ka të drejtën e transmetimit të Kupave të Botës 2010 dhe 2014 si dhe kampionateve të ndryshme të FIFA-s (si psh kupa e Konfederacionit).
 • 13-20 prill 2008 TRT mori të drejtën e transmetimit në Turqi të Turit të 44-ët Presidencial Ndërkombëtar në Çiklizëm.