Ministria e Tregtisë: Taksat shtesë të Amerikës bien ndesh me rregullat e OBT-së

Ministria e Tregtisë bëri të ditur se tarifat shtesë të deklaruara nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës bien ndesh me rregullat e Organizatës Botërore të Tregtisë.

Ministria e Tregtisë: Taksat shtesë të Amerikës bien ndesh me rregullat e OBT-së

Ministria e Tregtisë bëri të ditur se tarifat shtesë të deklaruara nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës bien ndesh me rregullat e Organizatës Botërore të Tregtisë.

Duke rikujtuar se rritja me radhë e tarifave nga ana e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për importin e aluminit dhe çelikut nga Turqia në 20% dhe 50% ndërkohë që në 23 mars 2018 u vu në zbatim rritja e tarifave me radhë nga 10% dhe 25%, Ministria turke e Tregtisë theksoi se : “Tarifat doganore për aluminin dhe çelikun të deklaruara më përpara nga Amerika dhe tarift shtesë të deklaruara sot bien ndesh me rregullat e Organizatës Botërore të Tregtisë”.

“Ashtu siç Turqia zbaton politikat e saj stregtare në përputhje me rregullat e Organizatës Botërore të Tregtisë, ashtu pret që edhe vendet e tjera ti përmbahen me kujdes rregullave ndërkombëtare” nënvizohet në deklaratën e Ministrisë së Tregtisë.Lajme të ngjashme