Demircan: Mijëra të sëmurë kurohen në spitalet që Turqia ka ngritur në Siri

Ministri i Shëndetësisë, Ahmet Demirxhan (Ahmet Demircan) bëri të ditur se në spitalet e ngritura në Siri kanë marrë shërbim 152 mijë-230 mijë sirianë.

Demircan: Mijëra të sëmurë kurohen në spitalet që Turqia ka ngritur në Siri

Ministri i Shëndetësisë, Ahmet Demirxhan (Ahmet Demircan) bëri të ditur se në spitalet e ngritura në Siri kanë marrë shërbim 152 mijë-230 mijë sirianë.

Ai tha se në rajonet ku është siguruar stabiliteti në Siri, falë operacionit Mburoja e Eufratit, kanë bërë shumë investime për të zhvilluar shërbimet shëndetësore në këto rajone.  

Demirxhan rikujtoi se në këtë kuadër në Siri janë ngritur 3 spitale.

“Në spitalin e Jerablusit deri tani 131 mijë të sëmurë kanë marrë shërbime poliklinike. 36 mijë e 300 të sëmurë kanë marrë shërbim në urgjencë. 1034 pacientë janë operuar. Në Spitalin e Al Babit deri në fund të muajit gush janë kuruar 14 mijë e 900 pacientë në shërbimet e poliklinikës. 8 mijë prej tyre kanë marrë shërbim në urgjencë ndërsa 415 të sëmurë i janë nënshtruar operacioneve. Kurse në spitalin e Azezit 6 330 të sëmurëve i është dhen shërbim poliklinike. 440 të sëmurë janë operuar”.

Krahas shërbimeve mjekësore të dhëna në Siri, në portat kufitare Çobanbej (Çobanbey) dhe Xhilvegëzy (Cilvegözü) jepen të njëjtat shërbime mjekësore.Lajme të ngjashme