Operatorët turistikë iranianë eksplorojnë Detin e Zi

Përfaqësuesit e mbi 40 agjencive turistike iraniane kanë realizuar në Trabzon një takim vlerësues me emrat më në zë të këtij sektori në zonën turke të Detit të Zi.

Operatorët turistikë iranianë eksplorojnë Detin e Zi

Përfaqësuesit e mbi 40 agjencive turistike iraniane kanë realizuar në Trabzon një takim vlerësues me emrat më në zë të këtij sektori në zonën turke të Detit të Zi.

Presidenti i Bordit Ekzekutiv të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Trabzonit, Suat Hacisalihoglu, mbajti një fjalim gjatë mbledhjes së zhvilluar në një hotel të këtij qyteti.

Ai tha se qëllimi kryesor i bashkëpunimit ndërmjet Iranit dhe Detit të Zi Lindor është zhvillimi i ndërsjellë i turizmit dhe tregtisë.

Turistët nga Lindja e Mesme preferojnë Detin e Zi si një turizëm alternativ, pasi në këtë rajon, krahas detit dominon edhe natyra e gjelbër dhe turizmi kulturor.

 


Lajme të ngjashme