Pallati i Ishak Pashës në Agri

Pallati i Ishak Pashës | Pallati historik ndodhet në nënprefekturën Doğubeyazit të prefekturës Agri (Ağrı) dhe është pallati më i famshëm që është bërë periudhën e fundit pas Pallatit Topkapi në Stamboll.

Pallati i Ishak Pashës

Në pamjet piktoreske që ofron kjo ndërtesë historike si në verë ashtu dhe në dimër nuk mund të gjesh asgjë mangët. Ia vlen të shikohen punimet e gurit, xhamia dhe kuzhina e pallatit, ndërtimi i të cilit ka zgjatur 99 vjet. Salla e ngrënies me qemerë brenda avllisë së dytë dhe haremit është shumë e këndshme. Kurse në muret e sallonit, ku në vitet 1700 ushqimi është ngrënë në tavolinë, do të lexoni vjersha që lavdërojnë Ishak Pashën. Pallati ndodhet mbi një kodër dominuese në nënprefekturën Doğubeyazit të prefekturës Agri (Ağrı) dhe është pallati më i famshëm që është bërë periudhën e fundit të Perandorisë Osmane pas Pallatit Topkapi në Stamboll.


Fjalët Kyçe: Turqi , Agri , Ishak Pasha