Me “Ballafaqimin në Güzelyurt” Turqia konsolidoi qëndrimin e saj në Mesdhe

Zonat ekonomike ekskluzive në Mesdheun Lindor | Turqia në ishull është prezent si shtet garantues në bazë të marrëveshjeve ndërkombëtare. Janë bërë përpjekje për ta privuar popullin turk të Qipros nga të ardhurat që do të sigurohen nga kërkimet (e hidrokarbureve), në një kohë që duhet të përfitojë në mënyrë të barabartë nga pasuritë që e rrethojnë ishullin.

Zonat ekonomike ekskluzive në Mesdheun Lindor

Anijet luftarake turke dëbuan nga zona ekonomike ekskluzive e Turqisë “Güzelyurt” në Mesdheun Lindor, ku anija eksploruese turke “Barbaros Hayrettin Pasha” ka filluar kërkimet sizmike. Kështu Turqia forcoi qëndrimin e saj në ekuilibrin e energjisë në Mesdhe dhe në ndarjen e drejtë nga të dyja komunitet e pasurive përreth Ishullit të Qipros.


Fjalët Kyçe: anija turke e kërkimeve sizmike "Barbaros Hayrettin Pasha" , çështja e Qipros , negociatat në Qipro , zonë ekskluzive ekonomike