Osman Gazi, themeluesi i shtetit që shënoi një epokë

Osman Gazi | Lindur në vitin 1258, ai ishte një prej tre djemve të Ertugrul Gazit. Më 1281-shin, pavarësisht se ishte djali më i vogël i Ertugrul Gazit dhe vetëm 23 vjeç, ai u zgjodh në krye të principatës falë zgjuarsisë dhe aftësive të tij luftarake. Ai themeloi Perandorinë Osmane në vitin 1299.

Osman Gazi

Osman Gazi luajti një rol efektiv në themelimin dhe zhvillimin e Shtetit Osman falë vetëbesimit dhe karakterit të fortë, aftësive luftarake, njohurive ushtarake, përvojës që fitoi nga babai Ertugrul Gazi në politikat e drejtimit të shtetit, si dhe arsimit fetar që mori nga Sheh Edebaliu.


Fjalët Kyçe: ushtarak , aftësi luftarake , Perandoria Osmane , Shteti Osman , Ertugrul Gazi , Osman Gazi