Aeroporti “Stambolli” zotëron sistemin më të madh në botë të furnizimit me karburant

Aeroporti ‘Stambolli’, aeroporti i tretë i Stambollit dhe më i madhi jo vetëm në Turqi por edhe në botë, vazhdon të spikasë me veçoritë e tij.

Aeroporti “Stambolli” zotëron sistemin më të madh në botë të  furnizimit me karburant

Si rezultat i kontrolleve të bëra nga ana e Unionit Ndërkombëtar të Transportit Ajror, përpara ceremonisë së inaugurimit të Aeroportit ‘Stambolli’ në 29 tetor, është marrë miratimi i sistemeve të karburantit.

Ky aeroport, me platformën e tankut (cisternë) me një kapacitet depozitimi prej 300 mijë metra kub, linjën e tubacionit rreth 150 kilometra, 512 pika furnizimi të avionëve, 73 automjete furnizuese, zotëron sistemin më të madh të depozitimit dhe hidrant në botë.  

 

 


Lajme të ngjashme