Proglašen najbogatiji Kinez

Kineska istraživačka agencija Hurun, sa sedištem u Shangaju, objavila je listu najbogatijih Kineza, na kojoj se vlasnika Alibabe Jack Ma zauzeo prvo mesto

Proglašen najbogatiji Kinez

Jack Ma, vlasnik kineske online trgovine Alibaba, zauzeo je prvo mesto na listi najbogatijih Kineza, a njegovo bogatstvo procenjuje se na 270 milijardi kineskih juana (39 milijardi dolara).

Kineska istraživačka agencija Hurun, sa sedištem u Shangaju, objavila je listu najbogatijih Kineza, na kojoj se vlasnika Alibabe Jack Ma zauzeo prvo mesto.

Prošlogodišnji najbogatiji Kinez na listi bio je Xu Jiayin, osnivač i vlasnik kompanije za prodaju nekretnina Guangcou Evergrande sa 36 milijardi dolara, na ovogodišnjoj listi je zauzeo drugo mesto.

Na trećoj poziciji našao se Pony Ma, vlasnik IT kompanije Wechat Tencent, a njegovo bogatstvo iznosi 35 milijardi dolara.

Na ovogodišnjoj listi od 10 najbogatijih Kineza našlo se 11 osoba, obzirom da su dve osobe imale "jednako bogatstvo". Imovina ovih 11 osoba procenjuje se na 255 milijardi dolara.

Na listi najbogatijih u Kini 28,7 posto su žene, a titulu najbogatije žene u ovoj zemlji zadržala je Yang Huiyen, s bogatstvom od 22 milijarde dolara.


Tagovi: bogatstvo , Kina , Alibaba

Povezane vesti