Saudijski lobisti zakupili 500 soba na tri meseca u Trumpovom hotelu

Lobisti koji deluju u ime Saudijske Arabije su u periodu nakon predsedničkih izbora u SAD-u 2016. godine, zakupili su 500 noćenja u luksuznom hotelu američkog predsednika Donalda Trumpa u Vašington i to na period od tri meseca.

Saudijski lobisti zakupili 500 soba na tri meseca u Trumpovom hotelu

Lobisti koji deluju u ime Saudijske Arabije su u periodu nakon predsedničkih izbora u SAD-u 2016. godine, zakupili su 500 noćenja u luksuznom hotelu američkog predsednika Donalda Trumpa u Vašington i to na period od tri meseca, objavio je Vašington Post.

Prema informacijama do kojih je došao ovaj američki list, lobisti koji zastupaju saudijsku vladu platili su oko 270.000 dolara za noćenja u hotelu čiji je vlasnik Trump. 

U objavljenom tekstu naglašeno je kao kako su lobisti ranije, u okviru aktivnosti oko zakona kojim je bila nezadovoljna Saudijska Arabija, organizovali besplatna putovanja u Vašington bivšim službenicima u američkoj vojsci. S tim u vezi, u Trumpovom hotelu u Vašington nakon predsedničkih izbora zakupljeno je 500 soba na trajanje od tri meseca. 

Cene soba u proseku iznose 768 dolara, a navedeno je kako su lobisti u pomenutom hotelu ugostili šest grupa. Pojedini bivši službenici u američkoj vojsci koji su boravili u ovim hotelima izjavili su kako im nije bilo poznato da je njihovo putovanje u Vašington snosila Saudijska Arabija. 

Istaknuto je kako su pomenute osobe iskorištene u dva navrata, odlazili su u Kongres u ime Saudijske Arabije a istovremeno doneli korist Trumpovom hotelu. Povezane vesti