Trump otkazao učešće na Davosu

Poručio je da je odluku doneo zbog delimične paralize američke vlade.

Trump otkazao učešće na Davosu

Američki predsednik Donald Trump otkazao je u četvrtak učešće na ovogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu u Davosu koji će se održati od 21. do 25. januara.

Poručio je da je odluku doneo zbog delimične paralize američke vlade.

“Zbog nepopustljivosti demokrata kada se radi o sigurnosti na granicama i zbog važnosti sigurnosti za našu zemlju, otkazujem svoj važni put u Davos, u Švajcarskoj, na Svetski ekonomski forum", napisao je predsednik SAD-a na Twitteru.

Trump je u sredu u Beloj kući prekinuo sastanak s demokratskim čelnicima u vezi s finansiranjem zida na meksičkoj granici i napisao na Twitteru da je sastanak održan kako bi se prekinula blokada vlade bio "potpuni gubitak vremena".

Devetnaestog dana delimične blokade savezne vlade, uzrokovane nesporazumom oko zida, sastanak između Trumpa, čelnika demokrata u Senatu Chucka Schumera i predsednice Predstavničkog doma Nancy Pelosi i drugih čelnika završen je bez određenih rešenja.

Trump traži da Kongres odobri 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida na granici s Meksikom, ali demokrate koji imaju većinu u Predstavničkom domu tome se protive zbog čega su propali pregovori o finansiranju vlade.

Već više od dve sedmice oko 800.000 zaposlenika savezne vlade ne prima platu.Povezane vesti